Om utstillingen

ÅPNINGSTIDER:
Alle dager kl. 12.00 - 18.00, unntatt lørdag 18. november kl. 11.00 - 18.00, og søndag 19. november kl. 12.00 - 16.00


Entre kr. 50,- (Barn sammen med voksne gratis)

Rampe for rullestolbrukere på baksiden - kontakt dørvakten for åpning.
 

Årets hovedutstiller og jubilant

Hans Norman Dahl er årets hovedustiller.
Han ble født i Lørenskog i 1937 og kan derfor jubilere denne høsten. Det gjør han med flere utstillinger rundt om i landet. Også som hovedutstiller hos oss i Asker, hvor han startet sin løpebane som kunstner for 60 år siden.

Vi gratulerer så masse med 80 årsdag lørdag 07. oktober!!

Joe Silver i Asker Prosjekt Helsekontor i Etiopia Prosjekt Helsekontor i Etiopia

Les mer om Hans Normann Dahl i utdrag fra utstillingskatalogen her

 

Utenbygds kunstnere

Denne høsten har vi invitert seks kunstnere fra andre steder i Norge til å delta på Høstutstillingen i Asker, i tillegg til nye kunstnere fra Asker, Røyken og Hurum.

Anne-Mette Boger's kunst

Åke Berg

Han har en forkjærlighet for det vestfoldske kyst- og kulturlandskapet. Med en gnistrende palett fanger han hele spekteret og strør det raust utover lerretet, ofte med dristige kontraster og med en heftighet som gjør at selv de mest idylliske motiver aldri blir søtladne klisjeer.

Anne-Mette Boger's kunst

Frank Brunner

Frank Brunner er kjent for sine emosjonelle figurative øyeblikks skildringer. Ofte bruker han vannets speilvirkninger av himmelen og lyset. Han oppnår slik en fin malerisk virkning med enkel, men avstemt og utsøkt koloritt.

I New York avbildet Brunner spaserende mennesker i Central Park ved hjelp av vannpyttenes speileffekt. Slik tar han oss med en forunderlig verden nesten som et slags ekko fra virkeligheten. Ikke ulikt månens gjenskinnslys som gir oss måneskinnlandskapet.

Anne-Mette Boger's kunst

Per Fronth

Per Fronth arbeider med fotografi som sitt råmateriale. Han fremskaper fotografi malerisk, hvor den virkeligheten som fotografiet gjengir framstår som en komponent i forståelsen av verkene.
In 2009 he was selected to create the diploma for the Nobel Peace Prize that later the same the year was awarded to US President Barack Obama. Per Fronth is also an award-winning film director.

Anne-Mette Boger's kunst

Ørnulf Opdahl

Som grafiker arbeider Ørnulf Opdahl hovedsakelig med litografi og monotypi. Naturen er sentral i Opdahls verk, der han arbeider for å fange en stemning i landskapet, en landskapsånd. Hans motiver grenser opp til et abstrakt formspråk, der naturelementer som vær og vind fremstilles i like stor grad som de storslåtte fjellene eller det røffe kystlandskapet.

Anne-Mette Boger's kunst

Einar Sigstad

Einar Sigstad arbeider i forskjellige teknikker: ¬oljemaling, akvarell, tre- og linosnitt. Bildene er naturalistiske ofte med innslag av humor, satire eller et politisk budskap.
Det ligger alltid en idé bak.

Anne-Mette Boger's kunst

Kaja Vedvik

Kaja Vedvik bruker blyant som hovedredskap i uventet kombinasjon med bladgull, sølv og kobber samt treverk og maling. Naturalisme og surrealisme møtes. Hennes gjennomarbeidede tegninger i kombinasjon med abstrakte elementer gir et spennende og nyskapende inntrykk.

 

 
Trykk her for å lese mer om Norges Kunstnerdal gjennom 50 år.
 

Noen bilder fra fjorårets Vernissasje

Nyheter

17. oktober 2017

Utenbygds kunstnere

I år har vi utenbygds kunstnere som deltar på Høstutstillingen i Asker!
Les mer om de her

16. oktober 2017

Utstillere fra "Nye Asker"

Asker Bildende Kunstnere har fått 5 nye spennende medlemmer fra Røyken og Hurum
Les mer om de her

06. oktober 2017

Hovedutstiller 2017

Hans Normann Dahl er årets hovedutstiller!
Les mer om jubilanten her

1. oktober 2017

Høstutstillingens overskudd

Høstutstillingen 2017 har bestemt hvilket to prosjekter 50.000,- av årets overskudd går til.
Les artikkelen ved å trykke her

29. september 2017

Lions Stipend 2017

Leder i ABK og leder i Lions Askers kunstkomite har nå kommet til enighet om hvem som skal sitte i årets viktige komite for valg av Lions-stipend 2017.
Du kan lese om dette her